درباره نشریه

مقدمه

طبق مطالعات علم ژنتیک، شروع فرگشت انسان مربوط به حدود 85 میلیون سال پیش می­شود. اگر محدودیت و ناقص بودن علم بشر را نادیده بگیریم و بر این مطالعات صحه بگذاریم، متوجه رابطه دیرینه بشر و محیط زیست خواهیم شد.

کنشی مقدس و موزون میان آب و خاک، زنده و مرده؛ که بر دم­ها و بازدم هایمان تکرار بخشیده.

آیا این نعمت زیستن را تکریم می­داریم؟ آیا خط زمانی وجود محیط زیست نامتناهی خواهد بود؟

ملل مختلف در سراسر جهان، قوانین بالادستی و پایین دستی­ای مبنی بر حفظ و نگهداری از محیط زیست وضع کرده­اند و این موضوع دامنه توجه ما را نسبت به محیط زیست گسترش می­دهد.

در این عصر علم و فناوری، قدرت و ابزار بشر تکنولوژی و علم است. سلاحی قدرت­مند که توقع می­رود در مسیر بهبود و اصلاح تصمیمات خوب و بد این نسل خاکی مورد استفاده قرار گیرد.

فصلنامه تکنوزیسم، نشریه­ای علمی با هدف شناخت مشکل، طرح مسئله، ایده پردازی و ارائه راه حل برای حل یکی از معضلات امروزه زندگی بشر است.

در این نشریه از ریز و درشت محیط زیست و علوم بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی خواهیم گفت.

بخش اعظمی از محیط زیست، مربوط به آب و مشکلات آن است که بدین سبب، توجه ما را نسبت به کمبود و آلودگی این مایه حیاتی، چندین برابر می­کند.

از اینکه چه ایراداتی در مصرف ما از آب وجود دارد و این ایرادات منجر به چه فجایعی خواهد شد، راه حل چیست؟ آیا راه حل فرار از زمین و پناه به مریخ است؟ آیا می توان آب ساخت؟ آیا می توان آینده­ای آبی برای کشور کم آبمان رقم زد؟

بنا بر وجود معضلاتی از این قبیل، ما دردمندان و دغدغه مندان در جایگاه دانشجو، مجموعه­ای کوچک را به منظور دنبال کردن اهدافی خاص و همچنین ایجاد دغدغه و جرقه‌­هایی از ایده برای سایر متفکران تشکیل دادیم. باشد که بتوانیم حتی گوشه‌­ای کوچک از مشکلات موجود را گره گشایی کنیم.

اهداف و چشم انداز­های نشریه تکنوزیسم

علوم و دستاوردهای بشر از گذشته تا امروز‌، به وسیله‌ی قلم به دیگر جوامع بشری و نسل­های آینده منتقل شده است و نوشته­ها بودند که زمینه پیشرفت بشر را در طول تاریخ فراهم نموده­اند. بر این اساس، نشریه تکنوزیسم نیز به جهت همین هدف، منتشر می‌شود :

1. گسترش دانش و فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست و آموزش آن
  2. ایجاد ارتباطی سازنده میان مراکز علمی و پژوهشی همچون پژوهشگاه­‌ها و آزمایشگاه‌­ها با دانشگاه
  3. جمع آوری و انتشار مقالات و دستاوردهای مراکز مختلف علمی، پژوهشی، اساتید و دانشجویان فعال حوزه‌­های محیط زیست، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی
  4. اشاعه اخبار روز دنیا در زمینه‌­های محیط زیست، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی
  5. ارائه سخنرانی­‌های افراد فعال در حوزه‌­های محیط زیست، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی
  6. مصاحبه با پژوهشگران، اساتید و فعالان حوزه­‌های مذکور
  7. معرفی اپلیکیشن­‌ها، کتاب‌­ها و کنفرانس‌­های داخلی و بین المللی حوزه محیط زیست، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی

در این راستا از کلیه دانشجویان، متفکرین و دغدغه­‌مندان درون مرزی و برون مرزی دعوت می­شود که برای تحقق و به ثمر رسیدن اهداف یاد شده مطالب خود را اعم از مقالات داخلی و بین المللی، اخبار و ... را از طریق راه­‌های ارتباطی نشریه تکنوزیسم، ارسال کنند.

مقالات ارسالی، با توجه به معیارهایی چون کیفیت، چگونگی تجزیه و تحلیل، نحوه اظهار نظر، نتایج به دست آمده و منابع استفاده شده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.